Ochtendspits

Vanaf 1 januari 2016 vinden alle huisartsen die aan Interline deelnemen twee ochtenden per week een uitdagende mail in hun box: een medische vraag, veelal terugslaand op een eerdere Interline. Na beantwoorden zien zij het juiste antwoord met een korte toelichting, en een verwijzing naar de bijbehorende Klik Werkafspraak en/of een landelijke referentie.

Doel van deze 'Ochtendspits' is door herhaling kennis beter te laten beklijven. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling er een prestatiescore aan te koppelen, het is ook geen quiz, en er is geen bemoeienis van sponsors of zorgverzekeraar. Het beheer vindt uitsluitend plaats binnen MCC Klik in samenspraak met de WDH. 

Voor alle informatie over de Ochtendspits www.mccochtendspits.nl
Model voor het maken van een Ochtendspitsvraag


Verslagen
Verslag één jaar Ochtendspits
Jaarverslag Ochtendspits 2017
Jaarverslag Ochtendspits 2018
Jaarverslag Ochtendspits 2019
Jaarverslag Ochtendspits 2020
Jaarverslag Ochtendspits 2021

In het decembernummer 2019 van het tijdschrift 'Huisarts en Wetenschap' (H&W) is een artikel verschenen over de Ochtendspits. H&W wordt door vrijwel alle huisartsen in Nederland gelezen.

Twee opmerkingen daarbij: in de titel wordt gesproken over een 'quiz', wat het eigenlijk niet is. Een quiz is een spelletje en competitief, de Ochtendspits is een serieuze aanvulling op de nascholing en niet bedoeld om persoonlijk te scoren, een individuele score van de deelnemers wordt ook niet bijgehouden. Ten tweede: in de tweede alinea wordt gesproken over het 'aantal verwijzingen'. Dat moet zijn 'de kwaliteit van de verwijzingen' - want die hopen we te beïnvloeden!

Als u abonnee bent van het tijdschrift kunt u ook via deze link het artikel lezen.