MCC Klik ook voor waarnemers!

MCC Klik, ook voor waarnemers!

Het Medisch Coördinerend Centrum (MCC) Klik is een goed werkende, onafhankelijke organisatie, welke gepositioneerd is op het grensvlak van huisartsen (Regio Zwolle en Meppel), medisch specialisten van Isala, openbare en ziekenhuisapothekers en overige zorgverleners in de regio Zwolle/Meppel met als doel een goede samenwerking, onderling vertrouwen, communicatie en afstemming tussen alle partijen te bevorderen. MCC Klik doet dit met name door het maken van werkafspraken te bevorderen, nascholing van de werkafspraken op te zetten (Interline), Transmurale Incidentmelding (TIM) en Positieve Intercollegiale Melding (PIM) te onderhouden.

Hoe kan je als waarnemer betrokken zijn bij MCC Klik?

 1. Door de werkafspraken toe te passen in de dagelijkse praktijk.
  Je kan de werkafspraken vinden op www.mccklik.nl.
 2. Door te participeren in een werkgroep om een nieuwe werkafspraak te maken of te herzien.
  Op dit moment zijn we nog op zoek naar huisartsen voor de werkgroep anemie, ergometrie (cardiologie) en radiologie. Elk kwartaal kijken we weer naar nieuwe onderwerpen. Heb je hier vragen over of wil je deelnemen aan een werkgroep e-mail dan naar info@mccklik.nl.
 3. Door deel te nemen aan de Interline Scholing.
  Als je gaat deelnemen volg je jaarlijks 2 fysieke Interlinebijeenkomsten en 1 onlinebijeenkomst of module. Het doel van de Interlinebijeenkomsten is de werkafspraken bekend te maken bij de huisartsen in de regio door middel van een interactieve scholing.
  De reguliere kosten voor deelname aan de Interlinescholing zijn op dit moment € 290,- per jaar, De kosten voor 2021 bedragen € 145,-. Hiervoor kun je deelnemen aan de Interlinebijeenkomsten in november aanstaande , een online scholing in het najaar en ontvang je de Ochtendspits*
 4. Door te komen werken voor MCC Klik.
  MCC Klik wordt gecoördineerd door vier gedreven zorgprofessionals en twee secretaresses en wordt gefinancierd door Isala en medisch specialisten, Medrie, apothekers en de deelnemers van Interline. Op dit moment is er een vacature voor 6 uur per week vanaf 1 december.
  Ben je door het lezen van bovenstaand enthousiast geworden klik dan op deze link: Vacature Algemeen coördinator MCC Klik - Algemeen coördinator MCC Klik - Werken bij Medrie

*Alle Interline deelnemende huisartsen krijgen tweemaal per week 's morgens een mail met een medische vraag met meerkeuze antwoorden. Na het kiezen van een antwoord verschijnt direct het juiste antwoord met een korte toelichting op de vraag en een referentie naar de desbetreffende werkafspraak. Al met al zal dit een minuut van je tijd in beslag nemen.