Voorstellen van Herman Gerritsen als nieuwe coördinator van de Zwolse werkafspraken

Zoals aangekondigd in de vorige nieuwsbrief zal ik met ingang van 2020 de functie van Ria Couwenberg overnemen als coördinator van de Zwolse werkafspraken. Naast deze functie werk ik drie dagen per week als huisarts in het Gezondheidshuis Stadshagen (de Verbinding). Gedurende mijn loopbaan als huisarts heb ik in verschillende huisartspraktijken gewerkt en ben ik een periode praktijkhoudend geweest in Zwolle. 

Altijd heb ik het werken als huisarts gecombineerd met werkzaamheden die aansloten bij mijn passie voor medisch-onderzoek en organisatie van zorg. De afgelopen jaren heb ik hiertoe vooral werkzaamheden verricht buiten de regio. Aansluitend op de huisartsopleiding heb ik, mede ondersteund door de Hein Hogerzeil Stichting, een aantal onderzoekslijnen opgezet en uitgewerkt aan de afdeling eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc. Vanuit mijn interesse voor Palliatieve zorg raakte ik betrokken bij de oprichting van de vereniging van kaderhuisartsen palliatieve zorg (NHG PalHAG). In het verlengde van het onderzoek en het bestuurswerk ben ik werkzaam geweest in verschillende richtlijn-werkgroepen (NHG/IKNL) en werkte ik mee aan het onderwijs wat nodig was voor de implementatie van nieuwe afspraken of inzichten.

Ik ben enthousiast over de functie die ik vervul als coördinator werkafspraken en implementatie daarvan middels de Interline-structuur (interactieve nascholing). Dit omdat hierin een beroep gedaan zal worden op de medisch-inhoudelijke passie, gecombineerd met organisatorisch bezig zijn. Ik geloof in de meerwaarde van een goede samenwerking tussen de huisartsen, openbare apothekers, ziekenhuisapothekers en de medisch specialisten, waarbij de structuur zoals gevormd door de Zwolse werkafspraken verder stimuleert. Met de transitie van zorg, veranderingen die immer plaatsvinden is samenwerking zoeken en vinden waardevol, ik ben verheugd hier nu een bijdrage aan te mogen gaan leveren.

Naast mijn werk breng ik graag tijd door met mijn drie zoons Boaz (12), Daan (10) en Benjamin (8). Ik woon in Dalfsen en sport graag waarbij ik regelmatig lange afstanden loop of mij al roeiend over het water verplaats.

Afsluitend wens ik u allen fijne feestdagen en een gezond 2020. Daarbij graag tot ziens bij enig werkgroep, overleg of scholing verbindend in onze regio.

Met vriendelijke groet,

Herman Gerritsen