Gijs Ruijs stelt zich voor

Gijs Ruijs, medisch coördinator MCC Klik

Toen we, echtgenote, drie kinderen en ik, begin jaren negentig vanuit Den Haag, waar ik verbonden was aan het Leyenburg ziekenhuis en het Diaconessenhuis Voorburg, verkasten naar het Zwolse, hadden we ons natuurlijk terdege georiënteerd. Het medisch microbiologisch lab, de ziekenhuizen, de huisartsen, de regio boden meer dan voldoende professionele uitdaging, zoals later ook bleek. Maar er was nóg iets bijzonders.

Een aparte club huisartsen en medisch specialisten die zich ten doel had gesteld om de samenwerking tussen eerste en tweede lijn op een hoger niveau te tillen. MCC Klik was een uniek initiatief van Dirk Branbergen, zijn tijd ver vooruit en later op veel plekken in het land nagevolgd. Begonnen met lokale werkafspraken, uitgebreid met de Interlinestructuur, Transmuraal Incidenten Melden (TIM) en Ochtendspits. Samenwerking als vanzelfsprekendheid.

Na zo’n dertig jaar als arts-microbioloog gewerkt te hebben in het Zwolse (ooit begonnen met een polio-epidemie, nu met een Corona-epidemie geëindigd), mag ik nu zelf in mijn pensioen aan datzelfde MCC Klik en de vele activiteiten bijdragen, uiteraard een grote eer en genoegen om dit te mogen doen met collega’s als Joke Schutte, Roeland de Wilde en Suzanne Witteveen. En om met u samen te mogen werken. Ik kijk ernaar uit!

Gijs Ruijs, arts-microbioloog, medisch coördinator MCC Klik