Terugblik op de Interline MKA

De afgelopen maanden heeft een zestal Interlinebijeenkomsten Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA) plaatsgevonden, verzorgd door de kaakchirurgen Jeroen van der Sleen en Johan van Ingen en de huisartsen Geessien Hutten, Francisca Lokin en Sander Vos. Uit de terugkoppeling blijkt dat we door huisartsen zeer worden gewaardeerd en de deelnemers waren ook in alle gevallen enthousiast.

Aan de hand van de werkafspraken is met een zestal casus de meest voorkomende kaak-chirurgische problematiek in de huisartsenpraktijk behandeld. Vanuit de MKA-chirurgie zijn de ervaringen zeer positief. Met name het direct toepasbaar zijn van problematiek voor de huisartsen kan soms echt een eyeopener zijn. De MKA-chirurgen hebben het gevoel dat de huisartsen met de beschikbare informatie gerichter en adequater kunnen verwijzen, indien noodzakelijk.

Een goede tip is geweest om de verwijsstromen in ZorgDomein aan te passen. Hier moet nog aan worden gewerkt. Voor 2017 is nog een drietal bijeenkomsten gepland. Hierna zal worden geëvalueerd of er aanpassingen aan het format noodzakelijk zijn. 

Johan van Ingen
MKA-chirurg