Roeland de Wilde en Joke Schutte gestart bij MCC Klik

Voor de opvolging van Jules ten Berg als algemeen coördinator is ervoor gekozen om deze functie in duobaan in te vullen: 4 uur huisarts, 4 uur medisch specialist. Inmiddels zijn er twee nieuwe coördinatoren geworven. Zij stellen zich hieronder kort voor:

Roeland de Wilde

Ik ben ruim 31 jaar huisarts geweest in IJsselmuiden, waarvan de laatste vier jaar samen met de collega’s aldaar in het centrum GoedZorg. Samenwerking tussen de eerste- en tweede lijn heeft mij altijd geboeid. In diverse werkgroepen van het MCC heb ik in het verleden mee kunnen werken. Na  één jaar geen medische activiteiten is er ruimte voor iets nieuws. Om voor MCC Klik, in duobaan met collega Joke Schutte, verder aan de samenwerking eerste- en tweede lijn te kunnen werken is een uitdaging. Mede om ieders werkplezier te verhogen is goede samenwerking een voorwaarde, iets wat onze patiënt ook ten goede zal komen.

 

Joke Schutte

Ik ben sinds 2008 werkzaam in Isala Zwolle, eerst als oudstejaars arts-assistent en na afronden van mijn opleiding als gynaecoloog in 2009 in de maatschap. In de tijd die ik nu werkzaam ben binnen de Isala, heeft samenwerking met de eerste lijn al langer mijn aandacht. Zo ben ik jaren actief geweest in de Commissie Compagnonscursus. Middels deze commissie en op de cursusdagen heb ik veel specialisten en huisartsen leren kennen. Recent heb ik samen met een collega de Interline gynaecologie mogen verzorgen en dat was ook erg waardevol voor een betere samenwerking. Het oppakken van de coördinator-rol samen met Roeland is een mooie manier om nog meer interactie en samenwerking tussen de huisartsen en de specialisten na te streven.