Dankwoord Dirk Branbergen

Op vrijdag 8 april werd Dirk Branbergen, oud- medisch coördinator MCC Klik,  in het zonnetje gezet. In het auditorium van Isala was een afscheidsfeestje voor hem georganiseerd.  Hij wil hiervoor iedereen bedanken, lees verder voor zijn persoonlijke dankwoord.

Ik zag er een beetje tegenop - een symposium waar ik geheel centraal zou staan als dank voor de afgelopen 25 jaar Klikwerk. Met bovendien geen enkele grip op de organisatie, ik voelde dat mensen om mij heen meer wisten dan ik mocht weten. Nu snap ik het - velen van jullie hebben een pagina gevuld in de zeer speciale rode Klikklapper die ik kreeg, dikwijls vermakelijk, altijd positief - geweldig.

Het enige dat ik wist was dat Paul Brand zou spreken. Dat was leuk, - in mijn ogen wat overdreven - complimenteus, en ook nog leerzaam; we hebben er zelfs nog een Ochtendspitsvraag uit gedestilleerd. En ja, Roel Rischen was onwaarschijnlijk vroeg al aanwezig toen ik binnenkwam. Daarmee was de humor binnen, bleek later, rond het vermakelijke duet dat hij met Paul zong. Humor vond ik de afgelopen 25 jaar belangrijk. Het gaat om de inhoud, het moet daarnaast efficiënt zijn, maar net zo goed leuk, sfeervol, lachen hoort erbij. Daarom vond ik het super dat de humor in dit afscheid symposium zo overtuigend aanwezig was.

Maar het was ook goed de hele Klik geschiedenis nog eens in de presentatie van Jules ten Berg te zien passeren. Daarin is een onmiskenbare golfbeweging te bespeuren, wat weer past bij mijn zeilpassie. Een daarop aansluitende prachtige aquarel van Sijtze Malda mocht ik mee naar huis nemen. Ik kreeg overigens nog veel meer mee, met name drank, lees- en eetbaar voer, en bloemen, ik ben enorm verwend.

Dank aan de vele aanwezigen, dank voor de organisatie en uitvoering van dit eerbetoon! Ik blijf nog een beetje betrokken bij MCC Klik via de Ochtendspits die ik nog aanstuur, maar dat is natuurlijk alleen maar 's morgens vroeg bij het opstaan. Het doet mij erg goed dat het grote Klikwerk, de werkafspraken en Interline, voortgang vinden onder de enthousiaste leiding van Ria Couwenberg. Heel veel succes Ria!

Dirk Branbergen